Pulupiikkien ja lintupiikkien asennus

Pulupiikkien ja lintupiikkien asennus

Lintusuojaus eli lintupiikkien asennus suunnitellaan aina tapauskohtaisesti. Suunnittelun pääperiaatteena on, että pesintä pyritään estämään kaikissa sellaisissa paikoissa, joihin pesä on mahdollista rakentaa. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi räystäiden aluset ja muut sadesuojat. Pesimispaikat on yleensä helppo tunnistaa lintujen jätöksistä.

Lintujen pesiminen aiheuttaa vahinkoa monenlaista haittaa rakennuksille. Lintujen ulosteet ovat esteettinen haitta. Ulosteet ovat myös terveysriski kiinteistön asukkaille tai vuokralaisille, varsinkin jos rakennuksessa on ravintolatoimintaa. Lokit tekevät keväisin poikasten kuoriuduttua syöksyjä ihmisiä kohden ja monissa tapauksissa liikkuminen rakennuksen pihalla tai katolla saattaa olla vaikeaa.

Pesintärauha vaikuttaa asennukseen

Yleisin lintukarkotukseen käytetty väline on ns. pulupiikki ja lintuverkko. Lintupiikki ja lintuverkko voidaan asentaa ympäri vuoden, koska varsinaista pesintää ei yleensä häiritä. Pulupiikkien, lintuverkkojen ja lintupiikkien asennus voidaan tehdä lintujen lepopaikkoihin myös pesimäkauden aikana. Pesimäpaikkojen verkotus tai lintupiikkien asennus tulee kuitenkin ajoittaa pesimäkauden ulkopuolelle.

Koska lintujen pesintä on lailla rauhoitettu, lintusuojaus ajoittuu parhaiten loppukesään ja syksyyn. Lintujen pesimäaikainen rauhoitus on voimassa maaliskuun 10. päivästä heinäkuun 31. päivään. Lintujen pesimäaikainen rauhoitus ei kiellä tekemästä katoilla kunnostustöitä tai häiritsemästä pesäpaikkaa valitsevia lintuja. Ensimmäisten pesärisujen poistaminen voidaan tulkita vielä tähän kuuluvaksi, mutta pesä, johon on munittu, nauttii jo lain suojaamaa pesimärauhaa.

Lintuverkon ja lintupiikkien asennus seinän ja katon väliseen tuuletusrakoon.

Lintuverkon asennus seinän ja katon väliseen tuuletusrakoon. Työ tehtiin tikkaalta turvavaijerin suojaamana.

Lintuverkkojen ja lintupiikkien asennus: yleisimmät ratkaisut

Lintupiikkejä asennetaan useimmiten keskusta-alueiden sisäpihoille, talojen katoille reunoille, ikkunalaudoille erilaisten katosten ja katettujen lasipihojen alle sekä puomien ja muiden ”orsien” päälle. Asennukseksi riittävät yleensä katon reunalle asennetut piikit, joten koko kattoa ei tarvitse piikittää. Lintusuojauksen lähtökohtana on poistaa lintujen tähystyspaikat ja sateensuojan mahdollisuudet, jotta linnut valitsisivat pesäpaikakseen jonkin toisen paikan.

Lintuverkoilla suljetaan useimmiten suurempia alueita, kuten räystäiden alapinnoissa olevia tuuletusreikiä, katoilla olevia sateensuojapaikkoja. Verkotusta käytetään silloin, kun piikkejä kuluisi paljon tai kun halutaan sulkea lintujen lentoreittejä. Joissain tapauksissa on verkotettu jopa kokonaisia sisäpihoja sillä tapaa, etteivät linnut pääse enää sisäpihalle. Verkko on materiaalina huomattavasti piikkejä edullisempaa, mutta määrällisesti sitä kuluu enemmän. Verkon asennusta varten tarvitsee vahvemman kiinnityksen kuin piikkien asennukseen. Asennusta varten tarvitsee porata useimmiten reikiä. Lintupiikkien asennus tehdään yleensä liimaamalla eli täysin ilman läpivientejä.

Pyydä tarjous!

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä!

Etunimi
Sukunimi
YRITYS SÄHKÖPOSTI PUHELINNUMERO VIESTI PYYDÄN TARJOUSTA:


Kiitos! Olemme teihin yhteydessä.

Palvelumme

Teemme mm. näitä kiinteistöhuolto- ja erikoistöitä